Over ons

Het Warandehof is een gezinsbedrijf bij uitstek. We bouwen ons bedrijf zodanig uit dat we alle arbeid samen aankunnen met een goede werkverdeling het hele jaar rond. Allebei genoten we een hogere landbouwopleiding: Pol is bio-ingenieur in de landbouwkunde / specialisatie fytotechnie en Katrien is industrieel ingenieur landbouw / specialisatie tuinbouw. Na onze studies startten we een voltijdse job en werkten we allebei in de tuinbouwvoorlichting in het Provinciaal onderzoeks- en voorlichtingscentrum voor land- en tuinbouw te Beitem: Katrien voor fijnere teelten onder bescherming zoals veldsla, peterselie, radijs en courgettes en Pol voor vollegrondsgroenten zoals kolen, selder en prei.

In 1998 maakten we trouwplannen en gingen op zoek naar een hoeve. Wonen en werken op het platteland biedt voor ons een grote levenskwaliteit. In 1999 zijn we dan gestart op het Warandehof met rabarber, rode kool en veldsla. In dit jaar maakt Pol de overstap naar de groenteverwerkende diepvriesindustrie voor de opvolging van de contractgroeten bij de landbouwers. Intussen wordt het eigen bedrijf steeds verder uitgebouwd.

De combinatie van een voltijdse job en het eigen bedrijf wordt moeilijk houdbaar zodat Pol in 2003 halftijds gaat werken om in 2005 volledig in het bedrijf te stappen. Vanaf 2004 wordt venkel in het teeltplan opgenomen zodat dit naast rabarber de tweede hoofdteelt wordt.

Rabarber blijft dé specialiteit op ons bedrijf qua teelt en vermeerdering. Ook het gamma verwerkte producten van rabarber wordt uitgebreid. Vanaf 2005 wordt lek jaar een heus project gerealiseerd op de hoeve: bouw van een onthaalruimte voor groepen en hoevewinkel annex groenteloods, opendeurdag ‘dag van de landbouw’ in 2006. Doorgroei mat forse toename van het aantal bezoekers op de hoeve. In 2008 wordt Emiel geboren, broertje van Lowie, Anna (+) en August. De combinatie van dit gezin met baby is voor dit jaar een heus project. En we hebben nog heel wat plannen voor de toekomst…